en English
en English
en English
en English

Find Jobs

Apple Is Planning an Electric Self-Driving Car Featuring Game-Changing Battery

Apple plans to build a self-driving car for consumers and is targeting 2024 to produce the vehicle, Reuters reported on Monday. The company is developing its own battery technology that could reduce the cost of power packs and extend the vehicle’s range, Reuters said, citing unidentified people familiar with the matter. An Apple spokesman declined to comment. Apple is tapping outside partners for elements of the system, including lidar sensors that provide autonomous cars with a real-time, 3-D view of the world, Reuters added. Apple is also developing its own lidar technology. Apple is tapping outside partners for elements of the system, including lidar sensors that provide autonomous cars with a real-time, 3-D view of the world, Reuters added. Apple is also developing its own lidar technology. There’s still a chance Apple will decide to reduce the scope of its efforts to an autonomous driving system that would be integrated with a car made by a traditional automaker, Reuters reported, noting that it’s unclear which manufacturer would build it for Apple. Applehas been working on driverless car technology since 2014, but pared back its ambitions from a full-fledged vehicle in 2017, Bloomberg News has reported. Since then, Apple has been working on the underlying autonomous system. The company has been deciding whether to attach this system to its own car, or existing vehicles, or to partner with an established carmaker, Bloomberg News reported earlier this month.

Instagram: Opsioni i ri, ju njofton kur dikush i bën ‘screenshot’ bisedës!

Në shtator, Instagram-i prezantoi disa tipare të reja për Direct Messages, dhe tani, pak nga pak, ato po vendosen në platformë. Snapchat fitoi një popullaritet të madh duke i lejuar përdoruesit të dërgojnë mesazhe që zhduken direkt pasi dërgohen, dhe tani duket se edhe Instagram dhe Messenger (Inbox-i i Facebook), po bëjnë të njëjtën gjë. Facebook sapo prezantoi “opsionin e zhdukjes së bisedave” në të gjitha aplikacionet e tij, duke i lejuar njerëzit të kenë biseda të fshehta me miqtë e tyre. “Vanish Mode” është një element i ri i mesazheve (DM) në Instagram, që ju lejon të dërgoni mesazhe te dikush, që zhduken plotësisht pas një kohe të caktuar. Kjo ju lejon përdoruesve të bëjnë biseda të fshehta, që nuk ruhen. Nëse ju e vendoni bisedën në “vanish mode” (gjendje zhdukjeje) dhe personi të cilit i keni shkruar, i bën “screenshot” bisedës, ju do të njoftoheni për këtë, pak a shumë si në Snapchat. Si përdoret Vanish Mode: – Hapni Instagram dhe shkoni te DM (Direct Message). – Zgjidhni personin që do i shkruani. – Kur të hapni bisedën, rrëshqitni nga poshtë-lart ekranin (swipe-up) dhe kështu mundësoni “vanish mode”. – Në vanish mode, ekrani është i zi. – Krijoni mesazhin tuaj. – Zgjidhni “view once” (i lejon personit ta shohë mesazhin vetëm një herë), “allow replay” (i lejon atij ta rilexojë mesazhin tuaj), “keep in chat” (e ruan mesazhin tuaj në bisedë). Vanish Mode funksionon dhe për Facebook-un gjithashtu Ju mund ta përdorni opsionin e ri edhe në Facebook Messenger. Funksionon në të njëjtën mënyrë dhe mund të arrihet në të njëjtën mënyrë si me Instagram-in. Facebook nuk e ka përfunduar ende shtrirjen e opsionit në të ri në të gjitha profilet, kështu që nëse ju nuk e keni, bëni pak durim pasi do azhornohet së shpejti.Shpërndaje në:

Apple will replace your iPhone 11’s display for free if it has the glitchy touchscreen

If your iPhone 11 isn’t responding to touches, it might be eligible for a free fix from Apple. The company has launched a replacement program for iPhone 11 displays that stop responding to touches “due to an issue with the display module.” Apple says that “a small percentage of iPhone 11 displays” are affected. Devices affected by the issue were manufactured between November 2019 and May 2020, Apple said, meaning not every phone is affected. If you’re seeing the issue on your iPhone 11, you can check to see if your phone is eligible for the program by plugging its serial number into a box on Apple’s website for the replacement program. If your phone is eligible for replacement, you can find one of Apple’s authorized service providers to help, make an appointment at an Apple retail store, or contact Apple support to arrange for a mail in. And Apple says that affected phones are covered for two years from the day you bought it, so if the issue comes up for you sometime in that two-year window, you’re still eligible for a free replacement.